ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

KIŠ SA BROKULOM


 Najomiljenije jelo iz pećnice,  koje smo prihvatili iz francuske kuhinje, svakako je kiš. Obično ga pravim sa porilukom-prasom, ali danas isprobah i ovaj.
Brokula je često na našem stolu. Danas, usitnjena na male komadiće i cvjetiće, samo je par minuta kuhala u otklopljenoj posudi, zajedno sa malo mrkve. Tako povrće zadrži svoju boju. Usporedo sam izmiksala 4 jaja sa 50 gr brašna, 2 dcl mlijeka i malo vrhnja.
U ovu žitku masu, složila sam brokulu i komadiće mrkve.
Kiš sam pekla na 200 C,  15 minuta, pa po vrhu složila tanke šnite gaude. Vratila sam ga u pećnicu i isključila.
Poželjno je rezati ovo fino jelo kad se malo prohladi.
Blagog okusa, vrlo lijepog izgleda, možda i vas privuče!
U slast vam bilo!






Nema komentara:

Objavi komentar